Десятикласник пограбував жінку біля під‘їзду

29.11.2018

До Роменського відділу поліції звернулась 53-річна жителька райцентру. Вона розповіла, що стала жертвою грабіжника. Вона на таксі поверталася додому, і біля під‘їзду, ледве вийшла з машини, до неї підбіг молодий хлопець та вирвав жіночу сумочку, після чого зник.

«Під час проведення огляду місця події та навколишньої території на ділянці між недобудовою та музичною школою правоохоронці виявили ту саму жіночу сумку з продуктами харчування, яка належала заявниці, – коментує подію Роман Невожай, начальник Роменського відділу поліції. – Зник лише мобільний телефон і 10 гривень. Складнощі у розслідуванні цього злочину полягали в тому, що потерпіла не одразу повідомила про грабіж до поліції, а звернулась до правоохоронців лише наступної доби. До того ж, не встигла розгледіти обличчя зловмисника. Проте дії зловмисника зафіксували камери системи відеонагляду з магазину, розташованого буквально напроти будинку, де мешкає потерпіла. Тож працівники кримінальної поліції досить швидко з‘ясували його особу. Ним виявився 15-річний підліток, учень 10 класу однієї з місцевих шкіл».

Правоохоронці знайшли та опитали хлопця. Той розповів, що зовсім не планував когось грабувати. Рішення виникло спонтанно, через сподівання, що в чужій сумці знайдуться гроші, яких йому не вистачає на розваги.

Нині підліток уже видав працівникам поліції телефон потерпілої, і вони повернули його власниці. За фактом скоєння злочину слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. І хоча санкція статті передбачає для дорослих зловмисників досить суворе покарання, долю підлітка у цій справі вирішить суд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: