В Охтирці маршрутки поїхали по шість гривень

03.12.2018

Рішенням виконавчого комітету Охтирської міської ради від 21 листопада встановлено новий тариф на пасажирські перевезення у місті. Вартість проїзду в автобусах та маршрутках становитиме 6 гривень, школярів 1-4-х класів, як і раніше, возитимуть за 3 гривні. Нові тарифи вступили в дію з 1 грудня.

За інформацією управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства, станом на 1 листопада в Охтирці діє 21 маршрут у режимі маршрутного таксі та 4 маршрути у звичайному режимі руху. Перевезення пасажирів здійснюють 11 фізичних осіб-підприємців та комунальне підприємство «Благоустрій» Охтирської міської ради.

Перевізники, які працюють у режимі маршрутних таксі, добровільно зобов’язалися і надалі здійснювати в усі дні, крім святкових та вихідних, безкоштовні перевезення без надання компенсації з місцевого бюджету:

пільгових категорій населення з наданням одного місця для осіб, які визначені чинним законодавством;

дітей віком до 6 років без обмеження кількості місць;

дітей-інвалідів без обмеження кількості місць;

учасників АТО, з наданням одного місця;

дітей загиблих учасників АТО без обмеження кількості місць.

Усі перевізники за згодою сторін надають безкоштовно транспортні засоби для проведення загальноміських заходів.

За офіційною інформацією, проблемним залишається забезпечення транспортного сполучення мешканців с. В. Озеро з містом, району вул. Гоголя з вул. Сумською, а також відновлення маршруту №7 по вул. Петропавлівській та №9 по вул. Береста. Для визначення перевізників для постійної роботи на маршрутах №7, №9, 11а та 11б оголошено конкурс на ці маршрути та проводиться робота серед перевізників.

У виступі перевізника Андрія Войнова на засіданні виконавчого комітету прозвучало, що в умовах постійного здорожчання паливно-мастильних матеріалів та запчастин перевезення стають нерентабельними, тому перевізники полишають маршрути.

Джерело: okhtyrka.net

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: