Коли люди обирають популістів, тоді проблеми життєдіяльності громади доводиться вирішувати обласній владі

03.12.2018

На цьому під час апаратної наради наголосив заступник голови облдержадміністрації Вадим АКПЄРОВ, де розглядалося питання відсутності опалення у філії Великописарівської ЦРЛ, що знаходиться на території Кириківської об’єднаної територіальної громади.

Директор обласного Департаменту житлово-комунального господарства, енергоефективності та паливно-енергетичного комплексу Сергій ЛУГОВИЙ повідомив учасникам апаратної наради, що у філії Великописарівської ЦРЛ у Кириківській ОТГ виникли проблеми із теплозабезпеченням терапевтичного відділення. «На нашу думку, це сталось через безвідповідальність керівництва громади, зокрема, через невчасне виконання робіт зі встановлення твердопаливних котлів, – зазначив посадовець. – З цього приводу ми будемо звертатися до правоохоронних органів. Наразі хворих із цієї лікарні переведено до Великописарівської ЦРЛ».

«Не зрозуміло, чому нам з району звітували, що опалення підключене, а насправді у Кириківської ОТГ проблеми, – додав керівник апарату облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ. – І чому до мене звернулися власне самі жителі громади, а не керівництво?».

Дмитро Живицький повідомив, що він говорив із головою Великописарівської райдержадміністрації Григорієм СІДЕНКОМ і його запевнили, що протягом трьох днів проблему буде вирішено.

«На мою думку, Кириківська ОТГ є типовим прикладом об’єднаних громад, де люди приходять до влади, а потім не знають, що з цією владою робити. Так, наприклад, саме у цій ОТГ є проблема і з функціонуванням комунального підприємства, яке, попри виділені на нього кошти, не працює. Також місцеве населення зверталося за допомогою із розчищення доріг взимку до сільгоспвиробників, адже керівництво ОТГ не вирішує їхні проблем, – зазначив Дмитро Живицький. – А тепер голова громади вирішив залишити на своїй території цей медичний заклад і наразі залишає людей без опалення через власну безвідповідальність і безгосподарність».

Вадим Акпєров, коментуючи ситуацію в Кириківській громаді, наголосив, що популісти, це мабуть, одна із найбільших загроз сьогодення. На жаль сьогодні люди вірять цим популістським обіцянкам – зберегти місцеву школу, попри те, що там навчається до 25 учнів, залишити нерентабельну лікарню на території громади. А власне самі популісти не знають, як виконувати свої ж обіцянки, адже утримувати такі заклади коштів не вистачає.

«Коли люди обирають популістів, тоді проблеми життєдіяльності громади доводиться вирішувати обласній владі», – резюмував заступник голови облдержадміністрації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: