На Сумщині грабують квартири через пластикові вікна

04.12.2018

З початку року на території Сумської області було скоєно 2503 крадіжки чужого майна. За минулі вихідні поліцейські зареєстрували ще п’ять злочинів, з яких два розкрили.

До поліції із заявою про злочин звернувся 55-річний житель міста Ромни. Як з’ясувалося, на час його відсутності вдома, віджавши пластикове вікно, до будинку заліз зловмисник і викрав дві золоті каблучки та грошові кошти в сумі 6000 гривень.

У Путивлі, віджавши пластикове вікно чужої квартири, що розташована на першому поверсі багатоквартирного будинку, злодій викрав з оселі дорогий телевізор.

Крім того, на території області за вихідні поліцією зареєстрована крадіжка з гаража електроінструменту та грошей, крадіжка продукції сільськогосподарського призначення (розкрито), та крадіжка речей з багажника автомобіля (розкрито). Поліція відкрила кримінальні провадження та розпочала слідство.

Аби убезпечити своє майно від злочинних посягань, працівники поліції радять громадянам більшу увагу приділяти його збереженню. Своє житло обладнайте міцними, надійними замками або ж охоронною сигналізацією. Якщо ви проживаєте на першому-другому поверхах, чи у власному будинку, подбайте про те, щоб обладнати вікна міцними решітками чи декоративними гратами. Це унеможливить проникнення сторонніх осіб до вашої оселі через вікно. Виходячи з дому, навіть не надовго, не забувайте закрити вхідні двері на ключ. Також перевірте, щоб були зачинені вікна, кватирки та балконні рами. Ні в якому разі не вихваляйтеся перед малознайомими чи зовсім сторонніми людьми своїми статками, можливостями, подорожами за кордон на відпочинок і т. п. Знаходячись у громадських місцях і за присутності сторонніх осіб, не залишайте без нагляду свої речі, мобільні телефони, банківські картки тощо. У випадку, якщо біда все ж трапилася, і ви стали жертвою злочину, не зволікайте, а негайно викликайте поліцію, зателефонувавши на телефон 102.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: