На сумську медицину чекають важкі часи

04.12.2018

До такого висновку прийшли члени депутатської комісії з питань охорони здоров’я та освіти Сумської міськради, заслухавши інформацію в. о. начальника міського відділу охорони здоров’я Олени Чумаченко про внесення змін до міської комплексної програми «Охорона здоров’я Сум» на 2017-2020 роки.

На останньому засіданні комісії її голова Віталій Мельник запитав Чумаченко, чи не зменшилося фінансування на сферу охорони здоров’я міста на 2019 рік у порівнянні з 2018-м.

– Не зменшили, але й не збільшили, передбачено на рівні минулого року, – відповіла чиновниця. – Але в наступному році у нас буде гостро стояти питання інформатизації медустанов вторинної ланки для укладення договорів між Національною службою здоров’я і нашими лікарнями та підключення їх до електронної системи e-Health. Як ви знаєте, дві основні умови для підключення до цієї системи – це повна автоматизація та комп’ютеризація всіх установ. За попередніми розрахунками, ціна питання – близько 20-25 млн, і в проекті міськбюджету на 2019 рік на це взагалі нічого не закладено. Будемо сподіватися на вільний залишок…

Нагадаємо, за інформацією департаменту фінансів міськради, у прийнятому на 2019 рік бюджеті сфера охорони здоров’я Сум недофінансована на 100 млн грн від потреби.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: