У мерії Конотопа прокоментували зникнення червоно-чорного прапора

04.12.2018

У Фейсбуці обговорюють зниклий із флагштоку в Конотопі червоно-чорний прапор. Звинувачують у цьому діючу міську владу в особі секретаря КМР Тетяни Сизон.

На сайті Конотопської міської ради оприлюднили пояснення інциденту.

“Протягом останнього тижня з постаменту Героям Небесної сотні, що знаходиться біля приміщення міської ради, невідомими особами в темний час доби двічі знімався червоно-чорний прапор національно-визвольної боротьби українського народу. Даний вчинок був зроблений з метою провокації, оскільки відразу після зникнення прапора в соцмережі Фейсбук почали з’являтися закиди від представників колишньої влади про те, що червоно-чорний прапор був знятий за вказівкою секретаря міської ради Тетяни Сизон.

Виконавчий комітет міської ради повідомляє, що таких вказівок не було і бути не може. Влада з повагою ставиться до історичної атрибутики української держави. Більше того, саме діючою владою на сесію міської ради у жовтні цього року було винесене питання про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби на території міста Конотоп та встановлення місць вивішування такого прапора на території міста. Даний проект рішення був підтриманий депутатським корпусом.

Останній інцидент із зняттям прапора, який стався 03 грудня, був зафіксований черговим служби 1506. Повідомлення про правопорушення передане до міськвідділу Нацполіції”, – йдеться у повідомленні.

Наразі прапор перебуває на флагштоці. Хто і з якою метою його знімав – невідомо.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: