Меру Сум не дозволили створити комунальне радіо

05.12.2018

Депутати Сумської міськради не підтримали ідею створення комунальної FM-радіостанції. Це питання розглядалося на черговій сесії. Проектом рішення передбачалося доповнити цим новим видом діяльності (радіомовлення) статут КП «Інфосервіс», яке саме вийшло з такою ініціативою на міське керівництво.

– Зараз така вимога – щоб у всіх громад було своє комунальне FM-радіо. Наприклад, Ромни це вже зробили. Щоб отримати ліцензію на радіомовлення, нашому КП потрібно внести до статуту цей вид діяльності, – розповів мер Олександр Лисенко.

Але чия це вимога і чи обов’язково всім громадам мати своє радіо або це на їх розсуд – ніхто депутатам так і не пояснив, ні мер, ні директор КП «Інфосервіс» Олена Дяговець. Остання уточнила тільки, що дійсно у багатьох громад уже є своє радіо, а у деяких навіть і муніципальне телебачення. Однак депутати явно не сприйняли цю ідею всерйоз.

Ігор Перепека запитав:

– А що це буде за радіо у нас, якого напряму – гумор-FM або, може, музикалка?

Дяговець відповіла, що радіо створюється для висвітлення роботи виконкому і міськради, у тому числі й депутатського корпусу.

– Якщо ми там будемо тільки розповідати про роботу, його ж слухати ніхто не буде! А якщо, наприклад, Ріанна заспівала б, Шуфутинський, потім Олександр Миколайович щось сказав, потім знову музика… – тоді інша справа! – пожартував І. Перепека.

Але Олена Дяговець не сприйняла гумор і серйозно відповіла, що наповнення ефіру буде залежати від редакційної політики. Проте було очевидно, що багатьох депутатів, так би мовити, відлякала саме ця її заява. Адже народні обранці й так вважають, що мерія витрачає забагато бюджетних грошей на висвітлення своєї діяльності та що це не що інше, як прихований політичний піар.

У підсумку голосів для прийняття цього рішення все одно не вистачило. Так що поки муніципальне радіо Сумам не світить.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: