Воєнний стан у Глухові: Обмеження залишаються лише на папері

05.12.2018

29 листопада в області збиралася Рада оборони. Її протокол мав стати головним документом на період запровадження воєнного стану. Рада оборони області заборонила проведення сільськогосподарських робіт на території 1 км від кордону з 18:00 до 6:00 без відповідних дозволів прикордонників. Також не можна полювати в прикордонних районах. А громадяни, які перебувають у прикордонній зоні, повинні мати при собі особисті документи. Із 30 листопада ввели часткове обмеження продажу алкогольних напоїв – з 23:00 до 6:00, заборону продажу алкогольних напоїв людям у військовій формі та правоохоронцям.

Що маємо на сьогодні? На в’їзді у Глухів зі сторони Сум почали будувати блокпост. Як повідомив начальник Глухівського ВП Олександр Войтенко, 4 грудня в північні райони Сумщини для підсилення охорони стратегічно важливих об’єктів приїхало 45 поліцейських з інших регіонів, до 26 грудня 10 із них будуть працювати в Глухові. Поліція в посиленому режимі охороняє громадський порядок, особливо ретельно перевіряють документи транзитного транспорту та різних автомобілів у нічний час, щоб не було наїздів гастролерів.

Що стосується прийнятих обласною Радою оборони обмежень відносно життя в період военного стану, то вони до сих пір залишаються лише на папері. Наприклад, про заборону полювання безпосередніх наказів не надходило, про це повідомив голова правління Глухівського відділу УТМР Анатолій Сухопар. Ніхто на місцях не отримував і вказівок про заборону продажу алкогольних напоїв після 23.00. Єдине, що відмінили в Глухові, – це шкільні дискотеки. Мабуть, освітяни спрацювали на випередження ситуації.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: