На Сумщині припинили виборчий процес в ОТГ

06.12.2018

Після оголошення про зупинку виборчого процесу на Сумщині виборчі комісії продовжують свою роботу до формування нового складу територіально-виборчих комісій.

«Ці комісії, утворені для перших місцевих виборів 23 грудня продовжують функціонувати до сформування в установленим Законом порядку та строків нового складу ТВК після скасування воєнного стану на території нашої області, а також інших областей території України», – говорить голова Сумської обласної виборчої комісії Світлана Положій.

Виборчі комісії, керуючись нормами Постанови Центральної виборчої комісії № 236 від 30.11.2018р. мають здавати свої документи в архів та повернути грошові застави кандидатам. В залежності від кількості виборців, розмір застави для кандидатів на голови та в депутати ОТГ коливається від 2100 – до 2400 гривень. Загалом по Білопільській та Путивльській міським виборчим комісіям кандидати мали внести більше мільйона грошової застави.

Нагадаємо, мали обирати собі місцеву владу у Синівській громаді Липоводолинського району. У Білопільській громаді, в яку об’єднались 6 рад, мали обирати міського голову і депутатів міської ради. У Білопільському районі також мали обирати голову та депутатів до Річківскої сільради. Нову раду мали сформувати у Путивльській міській об’єднаній тергромаді. Дві громади – Краснопільська селищна та Миколаївська сільська Сумського району 23 грудня повинні були добрати собі депутатів.

Джерело: https://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: