Сумщина відстає за рівнем вакцинації проти кору

06.12.2018

У 2018 році найбільше хворіють кором саме у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший. Сумщина не входить до переліку областей з найвищими показниками захворюваності. Водночас, станом на 23 листопада, з початку року на кір захворіли 289 жителів області (201 дорослий і 88 дітей). У зоні ризику перебувають абсолютно усі діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення. Дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору, а у разі хвороби – рятують від смертельно небезпечних ускладнень, наголошують у Сумському обласному центрі здоров’я.

Якісні і ефективні вакцини, що захищають від кору, паротиту і краснухи, наявні в усіх кабінетах щеплень області. Загалом станом на 1 листопада в області є 40 129 доз вакцини КПК. Це складає 177% від річної потреби області. Тобто наявної кількості вистачає для планової та посиленої імунізації мешканців у найближчі декілька місяців. Рівень охоплення щепленнями КПК в області залишається незадовільно низьким, зокрема першу дозу вакцини КПК за графіком отримали лише 73,9% дітей.

Якщо у кабінеті щеплень Вашого медзакладу кажуть, що вакцин немає – терміново повідомте про це головного лікаря, а також обласне управління охорони здоров’я:(0542) 78-82-10, uozsoda@gmail.com.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: