Компанія-лідер будівництва дорожніх комунікацій “Сумимостобуд” виступила з ініціативою відкриття у Сумах нової спеціальності

07.12.2018

Директор компанії-лідера будівництва дорожніх комунікацій “Сумимостобуд” Сергій Голуб попросив підтримки гарної ініціативи – відкриття у Сумах нової спеціальності. Із таким зверненням він виступив на своїй сторінці у Фейсбуці:

“Прагнучи тримати лідерство в будівництві дорожніх комунікацій та дорожньої інфраструктури, компанія «СУМИМОСТОБУД» постійно займається інвестуванням в оновлення матеріально-технічної бази, розширення виробничих потужностей, освоєння нових технологій.

Однак, сьогодні ми зіштовхнулися із проблемою, яку не в змозі вирішити самостійно в оперативному режимі – це брак кадрів середньої ланки. Дійсно, за останні роки дорожня галузь в Україні і на Сумщині зокрема отримала серйозний поштовх для розвитку. Ми бачимо і самі приймаємо участь у багатьох проектах як в Сумах так і по області. І могли б реалізувати ще додаткові проекти, однак просто зіштовхнулися із недостачею відповідних фахівців. Відповідно від деяких робіт просто доводиться відмовлятися. Адже ми не та компанія, яка може взяти кошти, а потім відмовитися від проекту, підставивши таким чином Замовника. Саме тому, мабуть, з нами і хочуть працювати, бо для нас якість виконання– це не пусті слова, а сенс нашої роботи.

Інколи, групу наших компаній запитують – чому ми не брали участь в тому чи іншому тендері – насправді, ми і так працюємо практично на максимумі своїх можливостей. Для більшої кількості проектів – не вистачає людей.

Тому і виникла ідея та бажання відновити у Сумах таку спеціальність, як «Дорожнє будівництво». З такою пропозицією від імені компанії, я звернувся до керівництва Сумського будівельного коледжу та його директора Гриценка Валерія Павловича. І якщо спочатку, кілька місяців тому, ми говорили про саму ідею створення, то сьогодні вдалося попрацювати більш предметно по даній тематиці. Валерій Павлович, як фахівець-педагог з багаторічним успішним досвідом у підготовці будівельних кадрів, окреслив план дій по відкриттю нової спеціальності і з сьогоднішнього дня ми разом почали працювати над реалізацією цього освітнього проекту.

Упевнений, що цю добру справу підтримають багато і моїх колег-дорожників, і наших можновладців. Адже вирішення даного питання дозволить:

– зберігати наші місцеві ресурси, а не вкладати їх у спеціалістів із інших областей;

– дати поштовх для розвитку місцевого навчального закладу освіти;

– налагодити більш тісну співпрацю між бізнесом і студентами, які б могли не лише ознайомитися у нас в компанії із найсучаснішими технологіями дорожнього будівництва, а й пройти практику, отримати досвід роботи і потім взагалі піти до нас працювати, розвиваючи таким чином місцеву економіку.

І головне, відкриття нової спеціальності – це наша віра і сподівання у нашу Державу! Ми бачимо можливості її розвитку, шукаємо шляхи її розбудови та покращення економічної складової. Відновлюючи її дороги – ми створюємо гарний заділ на майбутнє і даємо чіткий сигнал суспісльству – життя продовжується, а країна йде вперед!”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: