Візит журналістів-ревізорів у піцерію закінчився викликлом охорони

07.12.2018

Журналісти з сайту Конотоп.Сity досліджують популярні заклади харчування у місті. Коли інспектували піцерію «Піца Челентано» на площі Миру, було гаряче — навіть охорону викликали.

 Конфлікт, який виник з адміністрацією піцерії, жодним чином не вплинув на інші критерії оцінювання, крім обслуговування.

Кухня: європейська, американська

Напої: гарячі та холодні, алкогольні

Середній чек: 80-150 грн

Адреса: пл. Миру, 6

Час роботи: з 10:00 до 22:00

Телефон: (05447) 6-60-30

Сайт: egoisty.com

Розташування та екстер’єр

«Піца Челентано» розташована у самісінькому центрі міста — на площі Миру. Місце людне, тут часто влаштовують заходи та фестивалі, тому заклад потрапляє у поле зору відпочиваючих та гостей міста. Поруч — автобусна та трамвайна зупинки.

Впізнати кафе можна за великою вивіскою з назвою та фірмовим логотипом. Це перший поверх житлового будинку. Має великі панорамні вікна. У теплу пору року працює літня тераса. На вході є сходинки, але пандуса не побачили.

Інтер’єр і чистота

Піцерія розділена на два сектора: у першому — високі столи з барними стільцями, а у другому — стандартні столи з диванами. Якщо треба спокійно поїсти або поспілкуватися, краще обирати другий варіант.

У першому секторі приймають замовлення, готують деякі напої та їжу. Є вітрина з салатами та десертами. На стінах та вивісках вказані ціни.

Серед елементів декору привернули увагу зелені стіни, прикрашені губами, метеликами, поїздами та великою автівкою.

Ми завітали в обід, коли у закладі людно. На вулиці танув сніг, але у залі було відносно чисто. Не почули й сторонніх запахів. Столик і стільці були чистими. На столових приборах помітили розводи.

Поки визначились із замовленням, помітили, що іноді з вулиці заходять люди, щоб скористатися вбиральнею. Персонал не перешкоджав. У вбиральні смердить, немає гарячої води та паперових рушників. Замість стандартного унітазу — дірка у підлозі.

Обслуговування

Замовлення приймають за касою, платити потрібно оразу. Класичного меню немає — усе на вивісках та стінах. Можна розрахуватися карткою. Після оплати треба взяти номерок та йти з ним до будь-якого вільного столика. Замовлення принесуть офіціанти.

На касі попередили, що деякі позиції потрібно чекати 20 хвилин. Нас було троє, кожен замовив окрему страву, проте у нас поцікавилися, коли краще винести страви. У підсумку чай принесли майже одразу, суп — через 5 хвилин, а решту замовлення чекали 43 хвилини. За цей час все на столі вже встигло охолонути. Періодично офіціант підходила і дивувалась, чому ми не їмо.

Адміністрації закладу не сподобалося, що ми фотографували. Спочатку від нас вимагали показати документи та «дозвіл на зйомку». Ми намагалися пояснити, що кафе — громадське місце, тому тут може фотографувати будь-хто, навіть зачитували статтю з Конституції України. Показували й журналістське посвідчення, але керівництво це не переконало. Мовляв, вони дивились «Ревізор» і бачили справжні документи, а у нас — не такі. У підсумку викликали охорону.

 

Вона приїхала швидко, але розвела руками — ми нічого не порушували. Одна з представниць закладу казала, що ми начебто намагалися її шантажувати. У кафе наголошували, що це приватна власність і що нас можуть попросити покинути заклад. Ми у відповідь заявили, що у такому разі викличемо поліцію.

Закінчилось це тим, що охоронці поїхали, а з нами вже «по-хорошому» намагались поспілкуватись. Ми начебто мали їх попередити, і все було б чудово. В інтернеті знайшли багато фотографій звідти. Цікаво, чи на всіх викликали охорону?

Їжа і ціни

«Піца Челентано» асоціюється з італійською кухнею, але замовити тут можна бургери, млинці та перші страви, які до Італії не мають відношення. Є десерти, безалкогольні коктейлі, чай та кава. Наливають й алкоголь.

Ціни неоднозначні. На деякі позиції вони помірні, а на інші — невиправдано високі. Наприклад, звичайна кава «еспресо» коштує 22 гривні — це за 30 мл напою, згідно з вивіскою. У попередніх закладах, де ми були, така кава коштувала значно дешевше.

Але є й доступні комплексні рішення — сніданок з яєшнею, мисливськими ковбасками та грибами за 35 гривень. Не було можливості перевірити, але на картинці пропонували порцію з двох яєць та трьох сосисок. Маленька піцу коштує від 80 гривень, бургер та перші страви — від 25 гривень. Розміри порцій достатні: їх вистачило, щоб три хлопці змогли наїстися.

Наше замовлення:

Маленька піца «українська» Конотоп.Сity

Маленька піца «українська» за 87 гривень. Привернула увагу тим, що у складі є картопля. На смак нагадує пиріжок з картоплею. Тісто м’яке та смачне, соус також сподобався, але картоплі було забагато, вона забивала смак інших інгредієнтів — грибів, шинки та навіть корнішонів.

Солянка за 30 гривень. У тарілці знайшли достатньо м’яса, але бульйон був занадто жирним. Разом зі стравою подають булочку, вона тут дуже доречна.

Чизбургер за 32 гривні. Рівень McDonald’s, але солоні огірки забивають смак решти інгредієнтів. Не розуміємо, чому таку просту страву виносили понад 40 хвилин.

Чай 700 мл за 25 гривень. Принесли великий заварник. Пити можна. Сподобалось, що можна замовити велику порцію на компанію. На жаль, поки чекали на основні страви, він охолов.

Загальна вартість замовлення — 174 гривні.

Резюме

Враження після візиту залишились неоднозначними. Нашій команді доводилось бувати у піцерії «Челентано», але у інших містах — і там сподобалось більше.

У залі чисто, розташування закладу вигідне і ціни на деякі страви приємні. Але ставлення керівництва закладу до гостей вразило. На нас ще ніколи не викликали охорону, тим паче за те, що ми фотографували. Незрозумілою була й спроба звинуватити нас у вимаганні хабара.

Страви, які ми замовляли, не сподобались. Причому претензії до свого замовлення були у всіх членів команди. Чистота у вбиральні також бажала кращого.

Радити друзям та знайомим «Піца Челентано» у Конотопі не варто. Принаймні, поки що.

Джерело: https://konotop.city/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: