Олександр Стрельченко: В умовах воєнного стану варто очікувати скорочення не тільки інвестицій, але і туристичного потоку

08.12.2018

«Запровадження воєнного стану – негативний сигнал для ринків, населення і бізнесу», – вважає глава фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Сумської обласної ради Олександр Стрельченко.

Політик упевнений, що споживча інфляція, яка набрала обертів в останні 2 місяці, посилиться ще більше під кінець року. Крім підвищення тарифів ЖКГ, тепер цьому сприятиме девальвація і зростання інфляційних очікувань.

«Нинішня ситуація в країні навряд чи додасть оптимізму інвесторам, причому не тільки зовнішнім, а й внутрішнім, – зазначає депутат. – Уже надходять сигнали про припинення переговорів і прийняття рішень про інвестиції в українські технологічні старт-апи з боку європейських і американських фондів».

Якщо брати сумської регіон, то на сьогоднішній день підприємства не відкриваються, а закриваються. «Люди не отримують зарплату, йдуть масові скорочення. Станом на листопад борги по зарплаті на Сумщині перевалили за чверть мільярда грн. Населення масово виїжджало і без воєнного стану, а тепер так і поготів намагається шукати роботу за межами країни», – каже опозиціонер.

Ухвалення рішення про нехай і частковий, але воєнний стан, змушує Міністерства закордонних справ усіх країн світу видати формальні повідомлення про це для громадян своїх країн з «наполегливою рекомендацією» утриматися від відвідування України до нормалізації ситуації. Тому прогнозовано варто очікувати скорочення не тільки інвестицій, але і туристичного потоку на 40-50%, а відновлення – буде вкрай складним і розтягнутим в часі процесом.

«Військовий стан, що вступив у силу 28 листопада на 30-ти денний термін в 10 регіонах країни – помітний виклик для української економіки, з яким вона ще не стикалася за роки незалежності. Їй і без цього непростого рішення досить далеко до відновлення рівня докризового 2013 року, а ризики і загрози, що виникають з воєнним станом, будуть тільки додатково сповільнювати цей процес», – резюмував Олександр Стрельченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: