Через збитки перевізників у Глухові можуть змінити графік руху маршруток

08.12.2018

У Глухові планують змінити розклад вечірніх рейсів міських маршруток.

«У вихідні дні маршрутки №3, №4 працюють до 17:00» – таке повідомлення про зміну графіка міських маршруток на минулому тижні побачили глухівчани і одразу звернулись у редакцію, аби висловити своє незадоволення та освітити його в ЗМІ.

Мова йде про міські автобуси, які здійснюють перевезення за маршрутами «Заводська – Пушкіна» та «Джерельна – Некрасова». Їх уже не перший рік обслуговує перевізник Олег Дмитренко. Він і звернувся до відділу економічного аналізу і прогнозування з пропозицією скоротити графік перевезення в вихідні та святкові дні на півтори години в зв’язку з відсутністю необхідного пасажиропотоку.

На сайті Глухівської міської ради також з’явилось пояснення про намір внести зміни до графіку роботи цих маршруток на зимовий період з 1 листопада по 31 березня.

– Питанням маршрутів опікується виконавчий комітет. Поки що конкретного рішення немає. Громадяни вже надсилають на нашу електронну адресу пропозиції та зауваження. В основному люди проти змін. Звісно, врахуємо їх побажання і навряд чи будемо змінювати графік, – сказав на минулому тижні начальник відділу економічного аналізу і прогнозування управління соціально-економічного розвитку Анатолій Ахмедзянов. – Працівники нашого управління на прохання перевізника у вихідні їздили на цих рейсах для підрахунку пасажиропотоку. Звісно, підприємці не можуть працювати собі у збиток. Але зараз маршрутки повинні курсувати в звичному режимі. Поки рішення не прийнято, перевізник самостійно не може змінювати маршрут – це порушення.

Як відмічають самі водії, у вихідні возити після 5 години вечора вже нікого – їздять пустими. До того ж усі інші маршрутки, крім трійки та четвірки, у суботу та неділю працюють до трьох. Але жителі віддалених районів проти такого рішення.

Джерело: https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: