Жителі Сумщини вирішили боротися проти незрозумілих боргів за газ

09.12.2018

Відразу 13 глухівських ОСББ вирішили боротися проти незрозумілих боргів за газ, називаючи це аферами.

У квитанціях за жовтень деякі жителі міста та району отримали від «Сумигаз Збут» незрозумілі борги за минулі роки. Суми різні, в основному – 200-400 грн. Ті, хто не отримав у квитанціях заборгованості, сьогодні живуть спокійно, мовляв, мене це не торкнулось. Але за неофіційними даними, ті, кому ще не виставили такий рахунок, – отримають його наступного місяця. Як повідомив голова глухівської спілки ОСББ Олександр Безкоровайний, борг газова компанія розділила на три етапи.

– Як мені стало відомо, платіжки з боргом за 2015 рік ТОВ «Сумигаз Збут» хитро поділило на три етапи. Спочатку принесли його тим, хто ніби винний до 500 гривень. Другими отримають споживачі, у яких борг до тисячі. А третіми будуть платіжки із сумою більше тисячі. Є люди, яким принесуть борги по 5-6 тисяч, – розповідає він.

Громадяни впевнені, що компанія-монополіст запланувала якісь свої проблеми вирішувати коштом населення, і категорично не згодні з цим, тим паче що у кожного на руках є сплачені квитанції минулих років без жодних боргів. На зборах спілки ОСББ вирішили боротися проти цього. У першу чергу направили звернення до депутатів обласної ради, бо вважають, що проблему можна залагодити саме на обласному рівні, бо ця заборгованість трирічної давності населення перед ТОВ «Сумигаз Збут» є надуманою та підлягає списанню. За словами О. Безкоровайного, у кол-центрі йому пояснили, що це за опалювальний період 2014-2015 року не списані субсидії, які держава не повернула компанії у зв’язку зі зміною назви, або щось у цьому роді. Оскільки за цими сумами сплив термін позовної давності, ПАТ «Сумигаз» має право списати кредиторську заборгованість.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: