Представник Уповноваженого з прав людини прокоментувала скандальне рішення сумських депутатів

09.12.2018

Мова йде про «Про звернення Сумської міської ради до Президента України, Кабміну і міністрів, Верховної Ради України і нардепів, Ради національної безпеки і оборони щодо захисту інституції сім’ї в Україні», прийняте на останній сесії. Його авторка, депутатка-свободівка Юлія Левченко, просить вилучити слова “сексуальна орієнтація” та “гендерна ідентичність” із законів, а також заборонити публічну демонстрацію своїх поглядів та переконань представникам ЛГБТ-спільноти.

На думку регіонального координатора Уповноваженого з прав людини у Сумській області Ірини Білик, це рішення не відповідає Конституції.

“Колись уже існувала така петиція, в якій було звернення до Президента із проханням заборонити всі ці рухи. Але вона була знята із сайту Президента, як така, що не відповідає Конституції України. Оскільки в Конституції передбачено, що всі громадяни рівні у своїх правах та свободах. Тоді з боку праворадикальних організацій, звичайно, був неабиякий тиск на представника Уповноваженого, яка саме й займається питаннями дискримінації. Я думаю, що звернення, яке було направлено до Президента, також не відповідає Конституції і посягає на права інших людей. Це моя особиста думка як представника Уповноваженого і я думаю рішення Секретаріату буде таким самим. Таке рішення досить суперечливе”, – прокоментувала Ірини Білик.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: