До 2020 року на Сумщині, як і по всій Україні, мають завершитися всі процеси, що стосуються реформи децентралізації

10.12.2018

Про поставлені Прем’єр-міністром України Володимиром ГРОЙСМАНОМ завдання під час ІІІ Форуму об’єднаних громад говорив заступник голови облдержадміністрації Вадим АКПЄРОВ.

За словами Вадима Акпєрова, під час форуму Володимир Гройсман чітко поставив завдання – до 2020 року мають завершитися всі процеси в Україні, які стосуються реформи децентралізації, адже проведення чергових місцевих виборів повинно відбутися вже за новим законодавством та за новим принципом територіального устрою.

Перед місцевими виконавчими органами влади і органами місцевого самоврядування були поставлені конкретні завдання щодо приведення у відповідність до процесів децентралізації перспективних планів розвитку.

«Ми вже почали працювати разом з Центром розвитку місцевого самоврядування над перспективним планом області, – зазначає Вадим Акпєров, – До нового року до обласної ради буде поданий зведений перспективний план розвитку Сумської області, який ми повинні прийняти за найближчі два місяці», – повідомив посадовець.

Також Вадим Акпєров відмітив, що Форум пройшов форматі відкритого спілкування керівництва держави з представниками органів місцевого самоврядування, що дало змогу з багатьох технічних питань відразу знайти рішення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: