У Шостці після рішення суду змінять оплату харчування в дитсадках

10.12.2018

Шосткинською місцевою прокуратурою встановлено, що виконавчим комітетом Шосткинської міської ради прийнято рішення про забезпечення харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, яке не відповідає вимогам чинного законодавства, зокрема не передбачає пільгових умов оплати для окремих категорій сімей з дітьми, яким держава надає додаткові гарантії соціального захисту, у тому числі пільгові умови оплати харчування.

«Відтак, прокуратура звернулась до суду з відповідної позовною заявою. На даний час позов прокуратури розглянуто та задоволено в повному обсязі», – розповів керівник Шосткинської місцевої прокуратури Андрій Байдак.

Рішенням суду виконавчий комітет Шосткинської міської ради зобов’язано розглянути у відповідності до чинного законодавства питання про звільнення від плати за харчування у дошкільних навчальних закладах дітей – інвалідів, дітей із сімей, які отримують допомогу, батьків та осіб, які їх замінюють, у сім’ях яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму) та зменшення на 50 відсотків розміру плати за харчування для батьків, у сім’ях яких є троє і більше дітей, які навчаються у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: