Микола Березін – про резерв для розвитку місцевих виробників

11.12.2018

Сумщина увійшла до переліку областей із найбільшою кількістю невитребуваних паїв (391 тисяча гектарів). Поки такі великі площі обробляють нелегально, громади втрачають чималі кошти, говорить депутат обласної ради (фракція «Відродження»), голова бюджетної комісії Микола Березін.

«Невитребувані паї — це землі без оформленого права власності, ділянки, які опинилися на півдорозі між колишньою колективною власністю колишніх колгоспів та приватними земельними ділянками пайовиків. Оформлювати документи власники часто відмовляються через мораторій на продаж землі: продати паї вони не можуть, а займатися здачею в оренду чи обробкою не мають можливості або бажання.

Такі землі — це резерв для створення фермерських особистих господарств, розвитку місцевих виробників. Але сьогодні Держгеокадастр не знає або приховує інформацію, де ці землі, що вони дають.

Ми будемо піднімати це питання, адже зараз працюємо над пошуком додаткових резервів надходжень до обласного бюджету, аби забезпечити розвиток Сумщини в наступних роках», — наголосив Микола Березін.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
14.05.2024 ВАКС призначив засідання у справі про спробу підкупу суддів із Сумщини
14.05.2024 Для двох шкіл сумської громади збудують протирадіаційні укриття
14.05.2024 Наступальних дій ворога на Сумську область не зафіксовано – голова Сумської МВА
14.05.2024 Учні Шосткинської музичної школи №1 – призери мистецьких конкурсів
14.05.2024 Шосткинські спортсмени повернулися з медалями з дитячого фестивалю з дзюдо
14.05.2024 Керівник сумської лікарні Св.Пантелеймона Володимир Поцелуєв підписав меморандум про співпрацю з інститутом Амосова

Коментарі: