ОТГ на Сумщині може готуватися до виборів

11.12.2018

На Сумщині Липоводолинська об’єднана територіальна громада може готуватися до виборів. Голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко підписав розпорядження про затвердження висновку щодо відповідності створення Липоводолинської ОТГ. Ця тергромада стає 35-ю ОТГ, яка створена на Сумщині.

Карен Агаджанов-Гонсалес, консультант Офісу реформ Сумського регіонального відділення Асоціації міст України, розповів:

«Це вже друга об’єднана територіальна громада в Липоводолинському районі. До неї входить власне сама Липоводолинська селищна рада і також 12 сільських рад цього району. В цілому – це більша його половина. В іншій половині району, у його східній частині розташована Синівська ОТГ сільська, яка пройшло процес об’єднання цього року. Якщо говорити про Липоводолинську ОТГ, то кількість населення в ній становить 13,5 тисяч осіб. Приєдналися всі сільські ради, які входили до неї по перспективному плану і якщо казати про дату виборів, то орієнтовно будемо дивитися яким чином буде розвиватися ситуація з правовим режимом воєнного стану».

Окрім Липоводолинської селищної ради, до тергромади ввійшли: Байрацька, Беївська, Берестівська, Калінінська, Кімличанська, Лучанська, Московська, Русанівська, Семенівська, Панасівська, Яганівська та Яснопільщанська сільські ради.

Ростислав Савченко – секретар Липоводолинської селищної ради, розповів про перспективи розширення Липоводолинської ОТГ:

«На території Липоводолинського району залишається дві сільські ради, які поки, теоретично не входять до жодної ОТГ: ні до Синівської, ні до Липоводолинської ОТГ. Ми пропонували включити їх до своєї громади, але той перспективний план, який є затвердженим вбачає входження їх до Синівської ОТГ. На громадському обговоренні мешканці цих сільських рад висловилися однозначно за входження до нашої Липоводолинської ОТГ».

Джерело: https://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
14.05.2024 ВАКС призначив засідання у справі про спробу підкупу суддів із Сумщини
14.05.2024 Для двох шкіл сумської громади збудують протирадіаційні укриття
14.05.2024 Наступальних дій ворога на Сумську область не зафіксовано – голова Сумської МВА
14.05.2024 Учні Шосткинської музичної школи №1 – призери мистецьких конкурсів
14.05.2024 Шосткинські спортсмени повернулися з медалями з дитячого фестивалю з дзюдо
14.05.2024 Керівник сумської лікарні Св.Пантелеймона Володимир Поцелуєв підписав меморандум про співпрацю з інститутом Амосова

Коментарі: