Прокуратура оскаржила в суді рішення Шосткинського виконкому

11.12.2018

Шосткинської місцевою прокуратурою встановлено, що виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення про забезпечення харчування дітей в дошкільних навчальних закладах, яке не відповідає вимогам чинного законодавства. Зокрема, не передбачає пільгових умов оплати для окремих категорій сімей з дітьми, яким держава надає додаткові гарантії соціального захисту, в тому числі, пільгові умови оплати харчування. Про це інформує прокуратура Сумської області.

«Відтак, прокуратура звернулась до суду з відповідної позовною заявою. На даний час позов прокуратури розглянуто та задоволено в повному обсязі», – розповів керівник Шосткинської місцевої прокуратури Андрій Байдак.

«Рішенням суду виконавчий комітет Шосткинської міської ради зобов’язано розглянути у відповідності до чинного законодавства питання про звільнення від плати за харчування у дошкільних навчальних закладах дітей — інвалідів, дітей із сімей, які отримують допомогу, батьків та осіб, які їх замінюють, у сім’ях яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму) та зменшення на 50 відсотків розміру плати за харчування для батьків, у сім’ях яких є троє і більше дітей, які навчаються у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах», — йдеться в повідомленні прокуратури Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: