В Охтирці школярі падають у відкриті люки

11.12.2018

Кілька років тому один із небайдужих охтирчан побачив, як у отвір водовідвідного колодязя провалився хлопчина. Сталося це навпроти школи №1. Низка люків йшла по клумбі попід березами. Всі вони так-сяк вкривалися дошками, а перший сніг добре маскував підступні пастки. Тоді допомога дорослого школяру не знадобилася. Провалля виявилося неглибоким, але з того моменту свідок пригоди став добиватися ремонту люків на цій ділянці.

Питання відсутності люків біля найбільшої за кількістю учнів школи Охтирки доводилося піднімати неодноразово: у спілкуванні з керівництвом міста, депутатами, на радіо, ТВ та у пресі. Втім, зрушень не спостерігалося. Крім того, ситуація стала ще гірша. Раніше люків не вистачало тільки на клумбі, сьогодні ж неогороджені, відкриті забетоновані колодязі вже поховалися й на пішохідній частині – замасковані снігом та дошками. Не вистачає коштів закрити люками – хоча б огородіть!

3 грудня на нараді при міському голові порушили питання щодо незадовільного стану ділянки біля першої школи. Як відомо, внаслідок похолодання роботи по монтажу дощової каналізації до кінця не довели, люки лишилися відкритими, а траншеї не повністю заритими. Така безгосподарність, окрім травм, містянам загрожує ще й поверненням моря-калюжі. Бо разом з опадами у трубопровід обов’язково потрапить багнюка. Бруд потім не видалити. Він унеможливить якісний водовідвід. Свою різку критику мер Ігор Алєксєєв адресував начальнику управління капітального будівництва Олександру Демиденку. На запитання про термін, коли хоча б з’являться люки, той повідомив, що решітки вже замовлені й наступного тижня їх планують встановити…

okhtyrka.net

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: