Активісти розповіли про дерибани в Шосткинській міськраді

11.12.2018

У м. Шостка організація «Шосткинське об’єднання вільних профспілок «Громадський контроль» пише про низку порушень, які вони вбачають у процесі виділення і освоєння бюджетних коштів.

«Оголошуємо конкурс на кращого дерибанщика міського бюджету «Прокладка року». Герої сьогодні– два депутата Шосткинської міської ради Олег Романовський та Олександр Шульга» — зазначає автор публікації.

Переможець у цій (єдиній) номінації знайде об’єктивне висвітлення своїх афер і отримає відповідну оцінку з боку шосткинської громадськості. Основним критерієм так званого конкурсу визначають кількість освоєних бюджетних коштів депутатами Шосткинської міськради, чий бізнес або дохід напряму пов’язаний із бюджетними грошима.

Активісти вважають, що схема дерибану грошей платників податків така:

Міський голова на сесії виносить на голосування програми, які фінансуються з місцевого бюджету;

Депутати голосують «за» і приймають ці програми;

Фірми цих депутатів або їх помічників, маючи приватний інтерес, отримують підряди на освоєння запланованих бюджетних грошей.

Законом України «Про запобігання корупції» визначений термін «приватний інтерес» – це наявність у особи приватного інтересу у сфері, в якій вона виконує свої представницькі повноваження – це і є наші депутати. І цей приватний інтерес впливає на об’єктивність чи неупередженість прийняття цими депутатами рішень.

«На сесіях ці ж самі депутати затверджують звіт стосовно використання ними бюджетних грошей, немала частка яких осідає в їхніх кишенях. Отже це КОРУПЦІЯ, а по-простому — привласнення бюджетних коштів», — такі висновки роблять у «Громадському контролі».

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: