У Сумах кав’ярні на колесах працюють незаконно

11.12.2018

Сумська міськрада знає, як оштрафувати сумчанина за торгівлю кавою з коліс, проте не знає, як видати йому на це дозвіл.

Сьогодні під час засідання виконкому Сумської міськради з’ясувалось, що в обласному центрі не існує порядку видачі дозволів на розміщення мобільних кав’ярень. Відповідно, працюють вони без дозволів. Про це стало відомо з доповіді завідувачки сектору з питань забезпечення  роботи адмінкомісії при виконкомі Олени Качанової. Вона взяла слово перед голосуванням членів виконкому за рішення «Про розгляд скарги громадянина Єгора Шкромади на постанову адміністративної комісії». За словами Олени Качанової, адмінкомісія постановила накласти штраф на Єгора Шкромаду у розмірі 1360 грн за несанкціоновану торгівлю кавою з кофейні на колесах. «Це вже вчетверте на нього складаються адмінматеріали», – повідомила пані Качанова.

На зауваження міського голови Олександра Лисенка, мовляв, хай працює людина, гроші заробляє і краще допомогти йому оформити документи. Начальник юридичного управління Олег Чайченко сказав, що зараз це неможливо, бо в управління торгівлі немає відповідного порядку видачі таких дозволів. А перший заступник мера Володимир Войтенко парирував: «Що, немає у Сумах місць, де каву попити?!». І додав, що якщо не штрафувати, авто-кав’ярні почнуть ставити скрізь.

У результаті виконком не скасував постанову адмінкомісії про штраф для Єгора Шкромади. А Олег Чайченко пообіцяв, що питання видачі дозволів буде доопрацьоване і відповідний проект порядку їх надання буде оприлюднений найближчим часом. Правда, коли саме, не уточнив.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: