Аферисти мати та донька ввігнали клієнтів магазину у кредитну кабалу

11.12.2018

Після чотирьох років розслідування резонансна справа про шахрайство продавців глухівського магазину побутової техніки «Каприз» нарешті направлена прокуратурою до суду.

У ході слідства встановлено, що підозрювані мати з донькою діяли за попередньою домовленістю. Жінки пропонували покупцям, яким не вистачало грошей, оформити кредити. З тими, хто погоджувався, укладали договір. При цьому щомісячну плату покупець повинен був приносити в цей же магазин і віддавати безпосередньо в руки продавцю або ж представниці банку. Люди були переконані, що справно платять, однак через деякий час їм телефонували з банку і повідомляли про заборгованість. Як виявилося, жінки вносили на рахунки неповну суму, або ж не робили цього взагалі. Відтак людям довелося погашати кредити знову особисто. Траплялися навіть випадки, коли покупців запевняли, що привезуть техніку додому, але постійно переносили час доставки. Так, люди лишилися і без техніки, і без грошей.

Налічувалося близько 35 заяв про шахрайство, на момент повідомлення про підозру їх лишилося 12. Жоден з цих кредитів аферистами так і не повернуто.

«Справа тягнеться ще з 2014 року. За втручання прокуратури поновлено слідчі дії і встановлено, що на сьогодні на потерпілих продовжує нараховуватися пеня і штрафні санкції банками. Кредити досі не погашені. Враховуючи цю обставину, і стосовно доньки, і стосовно матері спрямовано обвинувальний акт до суду. Жінкам загрожує позбавлення волі на строк до трьох років», – прокоментувала заступник керівника Шосткинської місцевої прокуратури Ольга Ковальова.

Джерело: https://nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: