Суми підтвердили кредитний рейтинг

12.12.2018

Національне рейтингове агентство ІВІ-Rating повідомило про підтвердження кредитного рейтингу Сум на рівні uaА- з прогнозом «стабільний», а також рейтингу інвестиційної привабливості на рівні invА-.

Підтвердження рейтингів зумовлено збереженням позитивної динаміки ключових показників соціально-економічного розвитку та бюджету, помірною диверсифікацією господарського комплексу міста, розвитком інфраструктури. Вплив негативних чинників на інвестиційну привабливість та фінансову спроможність міста є обмеженим, незважаючи на введення на території області правового режиму воєнного стану, а також збереження складної ситуації в економіці країни.

Як повідомляє офіційний сайт мерії, рівні рейтингів підтримуються значенням міста, як регіонального центру, низьким прямим та консолідованим борговим навантаженням на дохідну частину бюджету, тривалим зростанням обсягів надходжень до місцевого бюджету майже за всіма основними статтями, а також достатнім рівнем бюджетної забезпеченості – обсяг доходів бюджету (без урахування трансфертів) в розрахунку на одного мешканця перевищує середні показники по місцевих бюджетах та показники більшості міст України.

Разом з тим, у міста є потреба у залученні додаткового фінансування, в тому числі на відновлення об’єктів міської інфраструктури та житлово-комунального господарства, а його господарський комплекс та бюджет є чутливим до економічних ризиків.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: