Сумчанка стала жертвою квартирного агентства

12.12.2018

Головне управління Держпродспоживслужби надало правову допомогу постраждалій від незаконних дій квартирного агентства.

До відомства надійшла заява від сумчанки з приводу спроби квартирного агентства незаконно заволодіти її грошима в сумі 78 000 гривень на підставі підробленого договору. У своїй заяві громадянка, зокрема, зазначила, що вказаний договір не підписувала, і на її думку, він міг бути виготовлений шляхом монтування її підписів з інших документів. Також, вона зазначила, що сам договір за своїм змістом і формою не відповідає вимогам чинного законодавства.

За дорученням начальника Головного управління Віталія Моісеєнка відділом правового забезпечення було ретельно опрацьовано звернення і підготовлено клопотання до Ковпаківського районного суду про залучення Головного управління в якості третьої особи на стороні постраждалої фізичної особи у справі про стягнення з неї 78 000 гривень за позовом квартирного агентства. Законом України «Про захист прав споживачів» чітко визначені повноваження органів Держпродспоживслужби, до яких не належить надання висновків про відповідність умов договору вимогам чинного законодавства. Зате такі повноваження законом надані органам місцевого самоврядування. У зв’язку з цим, було підготовлено звернення до Сумського міського голови з метою отримання висновку про невідповідність умов договору статті 18 Закону України «Про захист прав споживачів».

Крім того, було підготовлено і направлено звернення до Головного управління Національної поліції в Сумській області про підробку договору і можливих шахрайських дій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: