Облавтодор програв у суді 80 тисяч гривень

12.12.2018

До Господарського суду Сумської області звернувся позивач – ТОВ “Компанія Алексс” до відповідача ДП “Сумський облавтодор” Відкритого акціонерного товариства “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” про стягнення 88, 6 тис. грн, за несвоєчасну оплату поставленого товару за укладеним між сторонами договором постачання та у зв’язку з невиконанням рішення суду, яким вже було стягнуто заборгованість за вказаним договором. З огляду на це, позивачем було нараховано 3%- річних та інфляційні збитки.

Судом під час розгляду справи  встановлено, що 16 жовтня 2008 року між сторонами був укладений договір постачання № 1СО-2008, відповідно до умов якого позивач зобов’язався передавати у власність, а відповідач приймати та оплачувати товар, загальна кількість, асортимент, одиниця виміру, ціна за одиницю виміру та загальна вартість, умови та строки постачання й оплати якого визначені сторонами у додатках до договору, що становлять його невіддільну частину.

Згідно з копією банківської виписки по рахунку позивача, відповідачем поставлений товар та надані послуги за договором були оплачені в сумі 20 тис. грн. У той час, як їх вартість згідно з умовами договору перевищувала 200 тис. грн. Решту суми відповідач сплатив лише після звернення позивача до суду і винесення судом відповідного рішення, тобто через кілька років після закінчення строку оплати за договором.

Судом було встановлено факт неналежного виконання відповідачем щодо своєчасної оплати товару, тому було стягнуто  15, 8 тис грн.-3% річних та 72 тис. грн інфляційних збитків. В іншій частині позовних вимог відмовлено, у зв’язку з необґрунтованістю розрахунку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: