Сумські кадети підготували подарунки для бійців ООС

13.12.2018

Державна прикордонна служба України продовжує опікуватися державним ліцеєм-інтернатом з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненка. У приміщені навчального закладу її вихованці разом з прикордонниками Сумського загону провели відкритий урок та спільну акцію. Її метою є підтримання військовослужбовців прикордонного відомства, які виконують завдання на території Донецької та Луганської областей в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Майбутні охоронці кордону розфарбували біля сотні подарунків – фігурок-прикордонників. Крім цього, вихованці закладу написали на листівках слова підтримки та привітання прикордонникам до Дня Святого Миколая, Новорічних та Різдвяних свят.

Саме у такий спосіб ліцеїсти «Кадетського корпусу» вирішили підтримати та привітати бійців, які зараз перебувають на передовій та захищають територіальну цілісність нашої країни. Ідея була підтримана прикордонниками. Комплекти, які складаються з фігурок, фарб, пензля та листівки, напередодні люб’язно передала одна з волонтерських організацій м. Києва.

«Ви, шановні кадети, майбутні прикордонники, матимете змогу привітати бійців з Днем Святого Миколая, Новорічними та Різдвяними святами, ­ -відкриваючи урок, звернулася до вихованців ліцею викладач Наталія Олексіївна. – Для цього ми розфарбуємо з вами близько сотні подарунків, а саме фігурки прикордонників. Також напишемо листи-привітання для бійців із щирими привітаннями миру та благополуччя.»

«Ця акція якраз спрямована на підтримку захисників і надати їм такі приємні миттєвості напередодні Новорічних свят, Дня Святого Миколая. Це і зближує наших вихованців до захисників, і показує те, що ми, перебуваючи тут в тилу, завжди з ними, ми їх підтримуємо і сподіваємося, що разом здобудемо мир, а також найближчим часом перемога буда за нами!» – акцентував заступник начальника ліцею з виховної роботи полковник Валерій Самойленко.

Ліцеїст Іван Мейко розповів, що він не розчарувався у виборі навчатися саме у цьому ліцеї. «Тут прекрасна військова та навчальна база», – зауважив кадет. Також Іван повідомив, що його батько є військовослужбовцем Державної прикордонної служби України, і він також старається слідувати його прикладу.

Усі фігурки та листівки в найближчий час відправлять в прикордонні підрозділи в район проведення операції Об’єднаних сил.

Після завершення заходу усі фігурки та листівки будуть передані до прикордонних підрозділів в зону проведення операції Об’єднаних сил.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: