Сумські тролейбуси й автобуси можуть подорожчати до 4-5 грн

13.12.2018

На сайті мерії з’явився проект рішення виконкому про збільшення ціни на проїзд у тролейбусах і комунальних автобусах. Згідно з ним, тариф у “рогатих” планують підняти до 4 грн. Проїзд в автобусах може обійтися в ті ж 5 грн, що і зараз в маршрутках.

Хоча ще зовсім недавно по «Електроавтотрансу» розглядалося інша пропозиція – 3 грн на тролейбус і 5 – на автобус. Це питання Сумський міськвиконком повинен був розглянути на листопадовому засіданні. Зокрема, передбачалося внести зміни в рішення виконкому від 16 січня поточного року, яким були встановлені нинішні тарифи на проїзд в тролейбусах і автобусах КП «Електроавтотранс».

Згідно з цим рішенням, економічно обгрунтований тариф на проїзд в тролейбусі становить 3,1 грн, в автобусі КП «Електроавтотранс» – 5 грн. Але для населення тоді виконком встановив вартість проїзду в тролейбусі на рівні 2,5 грн, у комунальному автобусі – 3,5 грн, а різницю (60 коп. та 1,5 грн відповідно) підприємству компенсує міський бюджет. На листопадовому ж засіданні виконкому пропонувався такий варіант: розмір самих тарифів не міняти, а зменшити доплату з міськбюджету, а точніше – практично скасувати зовсім: по тролейбусах компенсувати тільки 10 коп., а по автобусах – взагалі нічого. У результаті вартість проїзду в тролейбусах для сумчан повинна була підвищитися до 3 грн, у комунальних автобусах – до 5 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: