У конотопській лікарні – новий головний лікар. Чи законне його призначення?

13.12.2018

У Конотопській центральній районній лікарні імені академіка Михайла Давидова — новий головний лікар. Очільником медзакладу, згідно з розпорядженням секретаря міської ради Тетяни Сизон, став Василь Згонник. До цього він керував терапевтичним відділенням лікарні.

Навколо призначення у мережі — чимало дискусій. У коментарях конотопці, серед яких профільний заступник міського голови з медичних питань та місцеві правозахисники, заявляють про порушення у процедурі призначення на посаду.

Секретар Конотопської міської ради Тетяна Сизон розповіла про деталі кадрового рішення. Посадовиця зауважила, що місяць тому збіг термін трудового договору із колишнім очільником КЗ КЦРЛ імені академіка Михайла Давидова Володимиром Носачем. Підписувати новий контракт екс-керівник медзакладу не став і пішов з посади за власним бажанням. Натомість запропонував кандидатуру свого колеги, досвідченого медика Василя Згонника. Тетяна Сизон додала, що новий головний лікар користується повагою у колективі. Крім того, адміністрація медзакладу та профспілковий комітет схвалили його призначення.

Секретар міськради підтвердила, що конкурс на цю посаду не оголошувався. Проте на призначення нового керівника комунального закладу своїм розпорядженням вона мала законні підстави.

Більш детальні роз’яснення надали у відділі організаційної та кадрової роботи міської ради. Фахівці пояснили, що головного лікаря призначили на підставі розпорядження секретаря Конотопської міської ради. Керувалися статтею 16 ЗУ «Про охорону здоров’я», у якій є посилання на Постанову Кабміну №1094. У ній зазначається, що орган управління тимчасово (з дня виникнення вакантної посади до призначення керівника закладу за результатами конкурсу) покладає виконання обов’язків керівника закладу на особу з числа штатних працівників.

Наразі оголосити конкурс на посаду керівника КЗ КЦРЛ імені академіка Михайла Давидова міськрада не може, адже досі не сформований склад конкурсної комісії. Орієнтовну дату, коли це вдасться зробити, у відділі організаційної та кадрової роботи не назвали.

Джерело: https://konotop.city/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: