Чорний лісоруб в екологічній інспекції Сумщини

13.12.2018

В той час, коли прем’єр – міністр України Володимир Гройсман декларує безкомпромісну боротьбу з незаконними порубками деревини та її експорту, один із керівників Державної екологічної інспекції в Сумській області, який повинен боротися з цим, організував системні незаконні вирубки деревини. Більше того, подальшу реалізацію дров йому допомагала проводити дружина.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зокрема заступник начальника Екологічної інспекції Сумщини надав незаконні дозволи на вирубування та збирання деревини у лісових насадженнях Сумського району.

Надалі він одержував неправомірну вигоду у вигляді деревини від лісокористувачів, яку за допомогою своєї дружини продавав кінцевим споживачам. Зокрема у рішенні суду йдеться про незаконні вирубки в районі селища Велика Чернеччина Сумського району.

За даними офіційного сайту Державної екологічної інспекції в Сумській області заступником її начальника є Уваров Олександр Михайлович.

Цей чиновник безпосередньо відповідає за контроль дотримання охорони навколишнього природного середовища в Сумській області, а раніше обіймав посаду директора Сумського агролісгоспу, працював в органах внутрішніх справ.

Згідно декларації про доходи його дружиною є Уварова Тетяна Іванівна, підприємець. Незважаючи на досить скромні задекларовані доходи, сім’я володіє декільками будинками, квартирами, земельними ділянками та автомобілями.

Залишається лише одне питання – чи зможе державна машина покарати «паршиву вівцю» в своїх лавах, яка в умовах воєнного стану є не просто черговим корупціонером, а мародером!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: