У Кролевці піднімають тарифи на воду

13.12.2018

На офіційному сайті Кролевецької міської ради оприлюднено листа від т. в. о. директора КП “Кролевецьводоканал” до голови міської ради з проханням розглянути на засіданні виконавчого комітету міської ради нові, економічно обгрунтовані тарифи на водопостачання для населення Кролевецької громади та затвердити їх.

Так, у листі вказано, що за період розгляду, встановлення та протягом роботи з діючими тарифами з 1 жовтня, станом на 1 грудня зазнали змін ціни на електроенергію та пально-мастильні матеріали. У зв’язку з прийняттям державного бюджету на 2019 рік зазнає змін із 1 січня 2019 року мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум для працездатних осіб. Виходячи з вищевикладеного КП “Кролевецьводоканал” провело коригування планових витрат закладених до діючих тарифів з електроенергії, витратах на ПММ, заробітній платі та відрахування на соціальні заходи (нарахування єдиного внеску).

У цілому індекс зміни планових витрат по підприємству складає: з водопостачання – 1,0395, з водовідведення – 1,0561.

Діючі тарифи введені в дію з 1 жовтня 2018 року для всіх категорій споживачів з ПДВ: з водопостачання – 12,75 грн за 1 куб. м та за водовідведення – 19,90 за 1 куб. м.

Після коригування витрат, у зв’язку із збільшенням цін на електроенергію, ПММ та зміни розміру мінімальної заробітної плати тарифи з ПДВ для населення, бюджетних організацій та інших споживачів становитимуть:

з водопостачання – 13,26 грн за 1 куб. м.

з водовідведення – 21,01 грн за 1 куб. м.

Індекс зміни тарифу на водопостачання складе 1,0400, на водовідведення – 1,0558.

Листа та обгрунтування можна переглянути за даним посиланням – Кролевецька міська рада.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: