У Глухові ліквідують управління Пенсійного фонду

15.12.2018

На Глухівське об’єднане управління ПФУ Сумської області чекають зміни. Його планують приєднати до обласного, позбавивши таким чином управлінських функцій. Але у місті залишаться центри обслуговування громадян, де, як і раніше, оформлятимуть пенсії.

– Пенсіонерам нікуди їздити не доведеться: усі послуги можна буде отримати в новостворених сервісних центрах. Сподіваємось, люди відчують зміни лише в позитивну сторону, адже усе робиться задля зручності клієнтів, – стверджує начальник Глухівського управління Пенсійного фонду Оксана Бурлака. – Але зміни торкнуться працівників: передбачається, що скоротять бухгалтерів, юристів, керівний склад.

Наразі структура обслуговує 26 тисяч пенсіонерів Кролевеччини, Глухівського району та Глухова. Працюють тут 58 осіб. Скільки залишиться після скорочення, поки точно невідомо, бо штат нової структури ще не узгоджений.

За рахунок такої реорганізації ПФУ має намір істотно скоротити адміністративні витрати. Поки точно невідомо, які ж функції залишаться за місцевим центром. На сьогодні – це призначення, перерахунок, виплата пенсій, прийом документів, виплата допомоги на поховання.

У зв’язку з закінченням строку оренди приміщення по вул. Києво-Московській, 8 усі відділи вже переїхали в один будинок по Спаській, 54. Для зручності відвідувачів зробили ремонт у відділі звернень та в залі очікування.

Журналісти там побували. Поки структура працює в звичайному режимі, людей на прийом прийшло чимало. Кажуть, що пусто там не буває ніколи, щодня глухівчани звертаються за консультаціями, порадами, довідками. Напередодні працівники якраз закінчили перерахування пенсій: з першого грудня їх розмір зріс у 80% пенсіонерів у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму. Правда, не всі надто задоволені, адже добавка склала у кого 40, у кого 140 гривень.

А працівники ПФ вже готуються до чергового перерахунку, який буде з 1 січня для деяких категорій. Паралельно іде інвентаризація пенсійних справ, підготовка до переведення в електронний вигляд, що дозволить відвідувачам швидше та точніше отримувати всю необхідну інформацію та оформляти документи.

Джерело: https://nedelya.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: