Сумська поліція викрила 20-річного хакера

17.12.2018

Прокуратурою Сумської області повідомлено про підозру 20-річного жителя м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, який створив та поширював через мережу Інтернет вірус.

У ході слідства, проведеного слідчими слідчого відділу СУ ГУ НП в Сумській області, встановлено, що юнак створив програму, яка має функції видалення, блокування, модифікації та копіювання даних, руйнування продуктивності комп’ютерів або комп’ютерних мереж, створення мережевих з’єднань без відома та дозволу користувача.

У подальшому з особистої електронної поштової скриньки підозрюваний надсилав шкідливий файл випадковим особам на електронну пошту. Такий «лист щастя» зокрема надійшов і жительці м. Суми. Після запуску файлу шкідливий програмний засіб передав інформацію з ноутбука без відома та дозволу дівчини на інший сервер.

Водночас юний хакер розмістив у мережі Інтернет оголошення про продаж створеної ним шкідливої програми. Незабаром з’явився бажаючий придбати вірус. Свою розробку юнак оцінив у 1100 грн. Після отримання авансу в 550 грн юнак переслав покупцеві бажаний файл.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження та збуту шкідливих програмних засобів, призначених для несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), а також їх розповсюдження та збут з корисливих мотивів) КК України.

Довідково: санкція статті передбачає штраф до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: