У Сумах злочинець побив полісмена

17.12.2018

Повертаючись зі служби додому на маршрутному таксі, працівник Сумського районного відділу поліції помітив у вікно, як невідомий чоловік перекидає мішок та сам перелазить через паркан чийогось дачного володіння. Запідозривши, що на його очах чиниться злочин, поліцейський попросив водія маршрутки зупинитись і, вискочивши із салону, чимдуж побіг до місця можливого правопорушення.

Підбігши до чоловіка, правоохоронець з’ясував, що це й справді крадій, та затримав його, хоча для цього довелося докласти певних зусиль. Зловмисник, побачивши перед собою поліцейського в однострої, вчинив опір та спричинив правоохоронцеві тілесні ушкодження.

Зловмисником, що поліз до чужого дачного будинку, аби викрасти звідти вироби з металу, виявився 39-річний раніше судимий за крадіжки і грабежі житель обласного центру. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» Кримінального кодексу України. Санкція статті за умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків карається обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: