На Сумщині працівник лісгоспу незаконно рубав дерева

17.12.2018

За минулі вихідні поліцейські Сумської області виявили трьох порушників природоохоронного законодавства, які здійснювали незаконну порубку хвойних порід дерев.

Зокрема, у Глухівському районі працівники поліції викрили місцевого лісника, який у лісовому масиві села Іващенкове скоїв незаконну порубку лісу в кількості 34-х дерев породи сосна. Викрадені дерева правоохоронці вилучили. Працівники Великописарівського відділення поліції виявили незаконну порубку лісу. У ході перевірки встановлено, що сім дерев породи сосна, у лісосмузі неподалік від села Вільне, спиляв 48-річний житель села Пожня. У ході проведення оперативно-профілактичних заходів, направлених на збереження насаджень хвойних порід дерев, дільничні офіцери поліції спільно з природоохоронними органами у заповіднику Краснопільського держлісгоспу виявили 44-річного жителя Краснопілля, який зрубав шість сосон та чотири ялини.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 246 «Незаконна порубка лісу» Кримінального кодексу України. Згідно ст. 246 Кримінального кодексу України, незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах карається штрафом, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: