У Ромнах молодик вчинив стрілянину. Двоє поранених

17.12.2018

До чергової частини Роменського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в одному з приватних будинків чоловік із пневматичної зброї поранив двох своїх нових знайомих. На місце події відразу виїхали група реагування поліції охорони, група поліції «швидкого реагування» та слідчо-оперативна група.

У будинку за вказаною адресою правоохоронці застали лише потерпілих – 58-річного господаря та його приятеля. Молодик, котрий вчинив стрілянину, незадовго до приїзду полісменів подавсь у місто.

Маючи прикмети підозрюваного, працівники поліції охорони за півгодини зупинили схожого чоловіка в центрі Ромнів. Ледве побачивши правоохоронців, той намагався утекти, але його наздогнали зупинений. При огляді виявилося, що в кишені верхнього одягу затриманий – 36-річний раніше неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів та побоїв місцевий житель – має пневматичний пістолет. Чоловіка доправили до райвідділу, де на нього вже очікували слідчі.

У ході першочергових слідчих дій зʼясувалося, що підозрюваний напередодні пограбував 47-річного перехожого, відібравши у того рюкзак із фототехнікою та мобільним. Телефон встиг подарувати, техніку – закласти у ломбард, а на отримані гроші придбав два пневматичні пістолети. Маючи один із них у кишені, пішов у гості до свого випадкового знайомого. Там, добряче «приклавшись» до чарки, вирішив розважитися стрільбою, при цьому поцілив у обличчя і господарю, і другому гостю. Медики після надання потерпілим всієї необхідної допомоги відпустили їх обох додому.

«Що цікаво: нещодавно стосовно цього чоловіка було відкрито кримінальне провадження за навмисне пошкодження чужого автомобіля, і справа наразі розглядається у суді, – коментує подію Роман Невожай, начальник Роменського відділу поліції. – Тож, зважаючи на всі ці обставини, громадянина затримали в порядку ст. 208 КПК України, і нині вирішується питання про обрання йому судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

Відносно зловмисника в поліції відкриті ще два кримінальні провадження – за ознаками ч. 2 ст. 125 (спричинення легких тілесних ушкоджень) та ч. 2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Тож бажання «розважитися» буде коштувати підозрюваному чергового увʼязнення строком до шести років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: