На художній музей виділили 9 млн грн з обласного бюджету

18.12.2018

На перший етап реконструкції приміщення обласного художнього музею імені Никонора Онацького виділено 9 мільйонів гривень з обласного бюджету. Про це під час наради з керівництвом музею повідомив заступник голови облдержадміністрації Іван БОРШОШ.

За словами директора обласного художнього музею Надії ЮРЧЕНКО, останній косметичний ремонт у цьому приміщенні був у 2000 році. Через невеликі розміри та незадовільний стан будівлі музею із близько 17 тисяч творів мистецтва експонується лише 6%. «Проблема відсутності каналізації та водовідведення може спровокувати втрату мистецького фонду музею, адже деякі ділянки приміщення вражені грибком. Друга проблема – дах, який протікає, особливо в зимовий період, що спричиняє руйнацію ліпнини», – розповіла директор музею.

«На перший етап ремонту та реконструкції будівлі музею з обласного бюджету виділено 9 млн гривень. Ці кошти планують використати на розробку проектно-кошторисної документації, проведення каналізації та системи вентиляції. А також потрібно буде виконати підняття мансардного поверху приблизно на 1 м, де знаходитиметься приміщення для персоналу. Це також дасть змогу розгрузити підвальне приміщення, де зберігається мистецький фонд», – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: