Сумські студентки виграли поїздку у Францію

18.12.2018

У Національному університеті біоресурсів і природокористування України пройшов другий етап освітнього проекту «Агро 2019». За підсумками експертів було обрано переможців конкурсу, до числа яких увійшли 3 студентки СНАУ.

У лютому наступного року переможці проекту поїдуть на світову виставку машинобудування і тваринництва SIMA 2019 до Парижу (Франція), де у них буде можливість познайомитися зі своїми колегами, пройти майстер-класи від фахівців вищого рівня та побачити останні досягнення в світовому сільському господарстві.

Конкурс проводився серед студентів профільних ЗВО та складався з двох етапів: комплексного тестування з творчим завданням і захисту власних стартапів. По завершенню другого етапу журі, у складі директора департаменту рослинництва і землеробства компанії «АПК-інвест» Бенуа Батай і головного ветеринарного лікаря тваринницького комплексу «АПК-інвест» Олександра Гоцай, визначило тридцять переможців «Агро 2019», чиї ідеї в агробізнесі виявилися найперспективнішими.

До заповітної тридцятки переможців з Сумського НАУ увійшли:

– Юлія Левицька, ВЕТ, з темою: «Банки крові тварин»;

– Юлія Мірошниченко, ВЕТ, з темою: «Модернізація роботи притулків, як один із засобів скорочення чисельності безпритульних тварин»;

– Олена Биховець, ЕіМ, з темою: «Переробка соєвих бобів у продукти: соєве молоко та тофу».

Ідея написання проекту у дівчат з факультету ветеринарної медицини виникла не випадково. Юлію Левицьку дуже непокоїть, що в Україні зовсім не розвинене ефективне лікування тварин. Дівчина бажає, щоб ця сфера в нашій країні була на такому ж високому рівні, як за кордоном. Юлія Мірошниченко зовсім не байдужа до жахливої ситуації в державі та Сумській області зокрема щодо сказу та інших хвороб, які переносять тварини. Студентка вважає, що модернізація притулків не тільки дозволить значно скоротити чисельність безпритульних тварин, але буде дуже корисною у такому напрямку, як animal therapy.

Зовсім інший, але не менш важливий проект представила студентка факультету економіки і менеджменту. «Я вважаю, що перемога була не випадковою. Значний досвід я отримала під час стажування в Китаї від нашого університету, а потім ще довго “виношувала” думки з приводу цієї теми. Я дуже рада, що експерти оцінили цю ідею на Всеукраїнському рівні але вважаю, що СНАУ може втілити цей задум і у нас (наприклад, на базі нашого ФХТ)», – поділилась Олена Биховець.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: