У Сумах створили перші чотири патронатні сім’ї

18.12.2018

Стати першими патронатними вихователями у Сумах виявили бажання родини Анатолія Рябова, Ольги Коковіної, Олени Коновалової, та Віолетти Бершової.

Що цікаво, у першій і другій родинах дружини – рідні сестри. Родина Ольги Коковіної має дорослого сина. Свого часу жінка здобула вищу педагогічну освіту, але з об’єктивних причин улюблену справу довелось покинути. Коли вирішила повернусь до роботи, пов’язаної з вихованням дітей, на очі потрапило оголошення про патронатні сім’ї. Оскільки власний син уже виріс, вирішили з чоловіком поділитись родинним теплом із дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах. Про свої плани жінка розповіла сестрі, а та з чоловіком і собі зважились створити патронатну сім’ю.

«Ініціатива належить мені. Рішення ухвалили доволі швидко. Дуже хотілось помогти маленьким громадянам нашої держави в тому, щоб вони відчули себе впевненими в собі. Хочеться дати тепло дітям, яке даю своїм онукам і дочці», – зазначив Анатолій Рябов.

Всі кандидати у патронатні вихователі пройшли спеціальне навчання та отримали рекомендації щодо готовності надавати послуги з патронату над дитиною, готові допомагати дітям та їхнім родинам, які опинились у складних життєвих обставинах.

Форму виховання дітей – сім’ї патронатних вихователів запроваджено в Україні торік у березні. Вона передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною чи її батьками складних життєвих обставин. До сім’ї патронатних вихователів можуть бути влаштовані діти віком від народження до 18 років.

«Після підписання договорів Служба у справах дітей при вилученні дітей матиме можливість влаштовувати їх до патронатних сімей», – повідомила посадовиця.

За словами начальника Служби у справах дітей Валерії Подопригори, за свою роботу, яку патронатний вихователь виконуватиме за договором, він отримуватиме грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (з грудня 2018 року – 9605 грн).

Також патронатний вихователь отримуватиме соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідно віку на місяць (для дітей до шести років – це 3252 грн., від шести до 18 років – 4054 грн.).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: