Пам’ятник історії в Сумах хочуть забрати в приватні руки

18.12.2018

Ось уже кілька місяців у Сумах обговорюється можливість передачі будівлі колишнього Реального училища на вул. Петропавлівській приватній школі «Просперітас».

Нагадаємо, що вона вже кілька десятків років стоїть у аварійному стані та не використовується за призначенням. Бачачи це, приватна школа «Просперітас», яка знаходиться по сусідству, має власні кошти і залучені кошти з міжнародних фондів – попросила передати їй стару будівлю – для відновлення школи та навчального процесу. Однак ця пропозиція не знайшла підтримки місцевої влади. Тому за справу взялися сумчани і подали відповідну електронну петицію.

На минулому тижні в Єдиній системі електронних петицій з’явилося повідомлення, що міськуправління освіти і науки опрацювало ініціативу городян і підготувало проект рішення Сумської міськради «Про розгляд електронної петиції про передачу будівлі 4-ї школи школі «Просперітас». Найближчим часом його винесуть на сесію міськради. Цікаво, як цю пропозицію розцінять депутати. Саме управління освіти наполягає на відмові приватній школі та пошуку коштів на реконструкцію пам’ятника історії та архітектури (не менше 90 млн грн) у місцевому бюджеті. Правда, враховуючи, що під кінець 2018 року в Сумах ледве-ледве нашкребли на зарплати міським педагогам, або приведення в порядок колишнього Реального училища знову відкладеться на невизначений термін, або народні обранці все-таки зважаться віддати його приватній школі…

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: