Житель Сумщини дізнався від поліції, що купив крадену автівку

19.12.2018

Подія сталася учора. Близько 16:00 добовий черговий наряд одного зі стаціонарних постів, розміщених на виїзді з м. Лебедин, зупинив для огляду легковий автомобіль ВАЗ-2115, за кермом якого перебував 27-річний місцевий житель.

При огляді вузлів агрегатів працівники поліції зʼясували, що номери одного з них мають явні ознаки переробки. Більше того, при більш детальній перевірці поліцейські виявили, що даний транспортний засіб значиться по базах розшуку як викрадений у місті Бахмач Чернігівської області. Сам водій розповів, що машину придбав «з рук», і при покупці жодних проблем не виникло. Як припускають працівники поліції, у викраденої автівки зловмисники перебили номери вузлів агрегатів під існуючі документи іншої машини аналогічної марки, після чого й продали довірливому чоловіку легковик-«привид» за більш-менш підходящу ціну.

Наразі матеріали, зібрані за цим фактом, в поліції Лебедина, зареєстровані, та разом з вилученою машиною, котра нині знаходиться на спецмайданчику, будуть завтра передані співробітникам поліції Чернігівщини. У рамках кримінального провадження, відкритого бахмацькою поліцією за ознаками ч. 1 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння автотранспортним засобом), наші колеги будуть зʼясовувати коло осіб, причетних до викрадення та перепродажі легковика.

«Це не перший такий випадок, коли наші працівники, що чергують на стаціонарних постах, виявляють такі або подібні злочини, – коментує ситуацію Олег Цуріков, начальник Лебединського відділення поліції. – Того ж дня добовий наряд та оперативники нашого підрозділу виявили у раніше судимих місцевих жителів кілька грамів марихуани. Всього ж добові наряди стаціонарного посту виявили 2 факти незаконного зберігання наркотичних речовин, а також склали 4 адмінпротоколи в порядку ст. 130 КУпАП на водіїв, котрі в порушення вимог чинного законодавств сіли за кермо у нетверезому стані».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: