Будівництво Охтирської ЦРЛ на Сумщині завершено

19.12.2018

Районна лікаря, яку на Охтирщині уже називали довгобудом, нарешті добудована і невдовзі, після монтажу обладнання, усі її корпуси зможуть приймати пацієнтів. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Вадим АКПЄРОВ

Проінспектувавши з міським головою Охтирки Ігорем АЛЄКСЄЄВИМ результат будівельних робіт, Вадим Акпєров зазначив, що це будівництво постійно було на контролі обласної влади.

«Варто відзначити, що за три останні роки завдяки зусиллям центральних органів влади, обласної та місцевої влади цей об’єкт був фактично добудований, – говорив він. – Будівельні роботи завершені, тепер чекаємо на монтаж обладнання. Найближчим часом все буде змонтоване і ми зможемо повноцінно відкрити цю лікарю, а жителі району переконаються, що все ж таки цей довгобуд став сучасним медичним закладом».

Головний лікар Охтирської ЦРЛ Віктор БАБИЧ висловив надію, що Охтирська ЦРЛ стане центром госпітального округу у складі Охтирського, Великописарівського та Тростянецького районів. Це в перспективі – більше 122 тисяч населення. На сьогодні Охтирська ЦРЛ обслуговує 49 тисяч міського населення і 27 тисяч жителів району.

Нагадаємо, розпочато будівництво цього закладу ще в 1990 році. У 2011 – 2012 роках було введено в експлуатацію патологоанатомічний корпус, харчоблок, трансформаторну підстанцію, дизельну електростанцію та електричні мережі.

У 2015 році було виконано коригування проектно-кошторисної документації, добудовані та введені в експлуатацію господарчий корпус та діагностичне відділення (3-й і 4-й пускові комплекси).

У 2016 році виконані роботи по 5-му пусковому комплексу (підвал, приймальне відділення, фізіотерапевтичне, травматолого-ортопедичне, отоларингологічне).

Також у 2016 році проведене коригування проектно-кошторисної документації по об’єкту будівництва «Центральна районна лікарня по вул. Петровського, 15 в м. Охтирка (розширення)».

У 2017 році була проведена процедура закупівлі робіт по даному об’єкту та укладено договір підряду.

На сьогодні будівельні роботи завершено. Орієнтовна вартість об’єкта, який планується ввести в експлуатацію найближчим часом, становитиме майже 110 мільйонів гривень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: