У сумському повітрі – перевищений вміст азоту і пилу

20.12.2018

Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії з посиланням на обласний центр з гідрометеорології інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті у листопаді.

Моніторинг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря у Сумах здійснювала лабораторія обласного центру з гідрометеорології. У листопаді відбір проб атмосферного повітря відбувався на трьох стаціонарних постах, які розташовані за адресами: вул. СКД, 26 (ПСЗ № 3), вул. Харківська, 125 (ПСЗ № 4), вул. Металургів, 2 (ПСЗ № 5). Протягом місяця було відібрано та проаналізовано 1245 проб.

Середньомісячні концентрації діоксиду азоту перевищували санітарні норми в атмосферному повітрі в 1,7 раза, пилу – в 1,5 раза та формальдегіду – в 1,2 раза. Інші інгредієнти, що визначались, нижче або на рівні санітарних норм.

Протягом звітного місяця на посту спостереження № 5 виявлено чотири випадки перевищення максимально разової гранично допустимої концентрації по пилу, а саме: в 1,2 раза 7 листопада о 19:00 при східному напрямку вітру зі швидкістю 1 м/с; 23 листопада о 19:00 при західному напрямку вітру зі швидкістю 2 м/с; в 1,4 раза 7 листопада о 7:00 годині при штилі; в 1,8 раза 8 листопада о 19:00 при західному напрямку вітру зі швидкістю 1 м/с.

Також зафіксовані перевищення максимально разової концентрації по діоксиду азоту в 1,2 рази 1 листопада о 19:00 при південно-східному напрямку вітру зі швидкістю 4 м/с.

У порівнянні з жовтнем збільшилась середньомісячна концентрація діоксиду сірки, рівень забруднення пилом, діоксидом азоту, оксидом азоту, формальдегідом зменшився, а оксидом вуглецю та аміаком залишився майже на попередньому рівні.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря у листопаді не спостерігалось.

Спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря щоденно проводила авіаметеорологічна станція Суми. Радіаційний фон у листопаді по м. Суми складав 12-14 мкР/год та не перевищував допустимих значень.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: