Скільки жителів Сумщини написали радіодиктант національної єдності без жодної помилки

20.12.2018

ХVIII радіодиктант національної єдності загалом написали понад 32 тисячі людей, а без помилок — лише 311. Серед них — конотопчанка Ганна Криницька.

Акцію щороку проводять до Дня української мови і писемності — 9 листопада. Загальноукраїнський диктант організовують 18 років поспіль. Цьогоріч писали текст під назвою «Крила надії» на 164 слова.

У день написання Ганна Криницька була на роботі у Політехнічному технікумі КІ СумДУ. Каже, як тільки повернулася додому, одразу знайшла запис радіодиктанту Олександра Авраменка. Написала, сфотографувала текст та надіслала електронним листом на адресу «Українського радіо».

“Беру участь у написанні диктанту національної єдності з 2016 року. Для мене як для філолога за освітою важливо постійно перевіряти свої знання. Але найбільше мотивує відчуття єднання зі спільнотою людей, яка любить та шанує українську мову. Щоразу захоплююсь текстами Олександра Авраменка та його дикторським хистом”, – розповіла Ганна.

Розповідає, що коли побачила своє прізвище серед найграмотніших — дуже зраділа. Результати радіодиктанту нещодавно оприлюднили на сайті «Українського радіо». Організатори у листі-відповіді пообіцяли надіслати сертифікат переможця диктанту національної єдності — 2018. Крім цього, подарують безкоштовну екскурсію до столичного телецентру «Олівець» та набір книг українських авторів.

У переліку тих, хто найкраще написав диктант, – лише 5 жителів Сумщини. Переможниця з Конотопа припускає, що їх може бути більше, адже не всі вказували свій населений пункт. Усім, хто жодного разу не писав радіодиктант, вона рекомендує хоча б раз спробувати і не боятися надсилати текст на перевірку. Це просто і неабияк мотивує.

Джерело: https://konotop.city/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: