Висотні будівлі Сумщини мають бути забезпечені на 100% інженерним обладнанням протипожежного захисту

20.12.2018

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО під час обласного відеоселекторного засідання ТЕБ та НС

Голова облдержадміністрації Микола Клочко наголосив на тому, що  органи місцевого самоврядування та органи місцевої виконавчої влади разом з організаціями, які мають на балансі багатоповерхові будинки та які здійснюють управляння майном таких будинків, мають оперативно вжити дієвих заходів щодо приведення в працездатний стан інженерного обладнання систем протипожежного захисту та шляхів евакуації з будинків людей.

За словами начальника сектору техногенної безпеки відділу запобігання надзвичайних ситуацій Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області Володимира ВОЛКОВА, особливе занепокоєння викликають будівлі підвищеної поверховості, висота яких більша 26,5 м.

Сьогодні в області експлуатується 48 таких житлових будинків, найбільша кількість знаходиться в обласному центрі – 46. Аналізом протипожежного стану таких будинків встановлено, що системи їх протипожежного захисту майже не працездатні. Ця проблема з’явилась, у першу чергу, через відсутність контролю з боку керівників підприємств, які мають на балансі такі будівлі та здійснюють управління майном, та безвідповідальність жильців.

«Шляхи евакуації захаращуються та відбувається самовільне перепланування коридорів. У більшості житлових будинків технічні приміщення знаходяться у занедбаному стані, та не придатні для експлуатації за призначенням. Пожежі, що виникають в таких будинках, характеризуються складністю при гасінні та призводять до трагічних наслідків», – зазначив Володимир Волков.

За підсумками відеоселекторної наради надані протокольні доручення, щодо виконання яких повинні будуть прозвітувати голові облдержадміністрації всі відповідальні за вирішення цієї проблеми посадові особи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: