Вихованці приватної гімназії «Prosperitas» зустрілися з очільником області

20.12.2018

Серед питань, які ставили гімназисти голові облдержадміністрації Миколі КЛОЧКУ, чи важко очолювати область і ким він хотів бути у їхньому віці

Про мету візиту учнів Сумської приватної гімназії «Prosperitas» до облдержадміністрації розповіла вчитель правознавства, кандидат наук із державного управління Світлана ЛУЦЕНКО: «У рамках вивчення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування школярі захотіли ознайомитися з роботою органів влади Сумської області вживу. І їм, до речі, дуже сподобалося. Це цікаво і пізнавально».

Микола Клочко розповів юним відвідувачам, в чому полягає його робота, показав свій кабінет і навіть телефон, по якому він тримає зв’язок із Президентом України Петром ПОРОШЕНКОМ.

«Коли я був у вашому віці, то не думав, що стану головою облдержадміністрації, – розповів він. – Мріяв працювати у бізнесі, бути міським головою, депутатом. Але доля розпорядилася саме так».

Микола Клочко разом із заступником керівника апарату облдержадміністрації Світланою ЧАУСОВСЬКОЮ та начальником відділу інформаційно-комп’ютерного забезпечення апарату облдержадміністрації Костянтином ДАНІЛОВИМ розповіли молоді про склад та функції облдержадміністрації, показали зал апаратних нарад, залу засідань обласної ради. А дев’ятикласник Артур ПОНОМАРЕНКО навіть посидів на місці голови облдержадміністрації в залі апаратних нарад.

«Насправді таке відчуття, що я сам став державним діячем і маю приймати важливі для області рішення. Це крісло зобов’язує. Я ще не визначився, ким хочу бути, можливо, відкрию власну справу, може, стану телеведучим. Але сьогодні почав замислюватися і про роботу в органах влади».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: