У Сумах поліція викрила групу серійних “домушників”

21.12.2018

В ході проведення оперативно-розшукових заходів, направлених на попередження майнових злочинів, працівники Сумського відділу поліції спільно з оперативниками Сумського районного відділу поліції викрили злочинну групу з двох осіб, що займалася крадіжками. Обидва зловмисники – чоловіки 33-х та 48-ми років, раніше вже були засуджені за подібні злочини.

Вже встановлено причетність затриманих щонайменше до трьох крадіжок чужого майна.

Так, у жовтні нинішнього року, віджавши пластикове вікно, зловмисники проникли до будинку жителя обласного центру та викрали у нього бойлер, газовий котел, чотири радіатори опалення та чотири автомобільні покришки, завдавши господареві збитків на суму 26 500 гривень. Через кілька днів, знову ж таки, пошкодивши вікно, крадії проникли до приватного будинку іншого сумчанина та викрали котел і шість батарей опалення.

А вже у грудні, вночі, перебуваючи на території дачного кооперативу «Біолог», в районі селища Сад, чоловіки зламали двері контейнеру на чужій дачній ділянці, проникли всередину та вкрали мотоблок і вироби з металу. Викрадений мотоблок правоохоронцями вилучено.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. За крадіжку, поєднану з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Поліція з’ясовує причетність затриманих до інших подібних злочинів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: