Сумчани протестують проти мобільного оператора

21.12.2018

Сьогодні жителі будинку за адресою: вулиця Герасима Кондратьєва, 144/3 зібралися для того, щоб завадити встановленню вишки мобільного оператора «Vodafone». Кажуть, що це відбувається не вперше.

«Представники«Vodafone» почали встановлювати вишку десь о 8:30, вони й місяць тому приїжджали. Ніяких документів на обладнання, яке встановлюють, ніяких дозвілів не надали. Тільки якусь сумнівну копію про надання оренди. Та навіть якщо документи будуть, громада проти встановлення», — говорить Вадим Винниченко.

Сумчани бояться своє здоров’я і здоров’я дітей через опромінення радіохвилями. Адже поруч два дитячі садочки, школа, університет, військове училище та житлові будинки. «Вони просто хочуть встановити тут бомбу уповільненої дії. 80% жителів нашого будинку — це молоді сім’ї з дітками. В цей час,коли ми не встигаємо збирати кошти на лікування діток, хворих на рак, ставити нам таку «бомбу» — це дійсно страшно. А навколо ж навчальні заклади, і діти отримуватимуть це опромінення. Ось і поліція приїхала, але ми все одно нічого не можемо дізнатися», — скаржиться Аліна Федоренко.

Охороняли порядок працівники Патрульної поліції та поліції охорони. Слідчі ГУ Сумського відділу поліції не зареєстрували порушення громадського порядку. Та сумчани змогли домогтися свого, вишку не встановили.  

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: